Omfattende arbeid

Blå Kors Kristiansand driver et svært mangesidig arbeid. Blå Kors har hatt et omfattende arbeid i Kristiansand helt siden 1909 og arbeider for å fremme rusfrihet i samfunnet. Blå Kors forener frivillig innsats på rusfeltet med profesjonelt behandlingsarbeid, og søker å etablere og videreutvikle en rekke forskjellige tiltak for mennesker med rusrelaterte problemer, blant annet avrusningstiltak, rehabiliteringstiltak, oppfølgingstiltak, bo- og omsorgstiltak, trenings- og attføringstiltak.

Det er som en del av Blå Kors` forebyggende og holdningsskapende arbeid, Blå Kors har initiert konsertkonseptet Blå Torsdag. Utgangspunktet for denne satsningen, er at ønsket om å etablere et spennende og jordnært konserttilbud for «alle» byens samfunnsborgere.

– Vi ønsker videre å vise at man kan ha gode sosiale opplevelser uten alkohol – samt senke terskelen for å møte Blå Kors og vårt arbeid, sier Arvid Solheim.

Bla-Kors---Bla-Torsdag---Knut-Are-Jolstad--Arvid-Solheim--Ronnie-Jacobsen-0214--6-

Blå Torsdag vil bli arrangert den første torsdagen i måneden.

Arbeidet omfatter blant annet:

  • Borgestadklinikken, avdeling Loland Behandlingssenter
  • Øvrebø videregående skole
  • Mjåvann Arbeidstreningssenter
  • Barnas Stasjon
  • Blå Kors Bo og rehabiliteringssenter i Vågsbygdveien 3

En rekke møter og samlinger i lokalene i Kristiansand med blant annet komper og sangandakt hver tirsdag kl 12.00, konserter, samlinger og møter. Blå Kors har 1.000 ansatte totalt på landsbasis, og over 3.000 frivillige. I Kristiansand teller staben samlet 50 personer, med over 300 frivillige.