Svingende gospel på Blå Gospel

Salen var full, og galleriet likeså. Stemningen var svært god da Blå Kors Kristiansand inviterte til Blå Torsdagskonsert med Norwegian Gospel Singers.

Av Ivar Eidsaa

 De fremmøtte likte tydeligvis det de hørte.

– Dette var en fin kveld. Det å få høre Norwegian Gospel Singers med dirigent Tom Jarle Istad Kristiansen først, og så at vi sammen kunne synge mange av de gamle, gode gospelsangene, var bare flott, sa et ektepar som vi snakket med etter konserten.

DSC_0159

– Dette var noe helt spesielt. Jeg er helt rørt, sa en annen av de fremmøtte.

– Sangene fikk frem minnene fra ungdomstiden da vennegjengen sang i kor og det var stort å kunne synge sangene som betydde så mye i ungdomstiden, sa en annen.

– Vi ønsker å arrangere Blå Torsdagskonsertene første torsdag i måneden, mens Blå Gospel arrangeres siste fredag i måneden, for den, for på den måten å gjøre arbeidet som Blå Kors driver i Kristiansand mer kjent, sier daglig leder for Blå Kors Kristiansand, Arvid Solheim.

– Vi håpet før konsertene var jo at vi både kunne få informert litt om arbeidet, og ikke minst at konserten kunne bli en flott musikalsk reise. Dette er jo sanger vi er vokst opp med, hvor vi trekker frem mange av de litt eldre gospelsangene krydret med noen gamle gode «bedehussanger», sier Solheim.

– Vi ønsker også å appellere til mange av dem som sang i kor på 60-, 70- og 80-tallet til å bli med å synge litt igjen, og kanskje treffe igjen gamle sangvenner, sier han. Og nettopp slik ble det. Norwegian Gospel Singers hadde først en avdeling hvor koret som består av sangere fra hele Sørlandet sang flere av sine egne sanger. Deretter var det tid for allsang, med mange av de gode gamle gospelsangene. ”Take me back”, ”Amen”, ”Jeg vil gi deg O Herre min lovsang” og ”Å store Gud”, var bare noen av sangene de mange fremmøtte ble med på.

Blå Torsdag blir arrangert siste fredag i måneden fremover. Neste artist som har takket ja til å komme, er Frøydis Grorud, kjent fra sine mange år som en av musikerne i Beat for Beat- bandet til det populære TV-showet på NRK1.