Blå Kors kjøper nabobygget

Blå Kors Kristiansand har kjøpt nabobygget til hovedkontoret i Gyldenløvesgate i Kristiansand. Fra tidligere har Blå Kors Kristiansand også kjøpt lokalene hvor blomsterutsalget Anemone holdt til.

Av Ivar Eidsaa

– Vi utvider dermed vår eiendom med et halvt mål, og kjøpet må sees i et større perspektiv, sier daglig leder ved Blå Kors Kristiansand, Arvid Solheim.

Naboeiendommen som har front ut mot Kronprinsensgate, er en av byens eldste, og ble bygget i 1749. Bygget er på i alt fire etasjer.

Solheim forteller at 2. etasje rommer en større leilighet på cirka 110 kvadratmeter. Planen er å bygge noe om, slik at det blir to leiligheter i etasjen når ombyggingen er ferdig.

Ettervern

– Planen er å benytte leilighetene med tanke på ettervernarbeidet som Blå Kors driver. Dermed vil vi kunne gi et tilbud til to mødre med barn, forklarer Solheim.

Da Blå Kors Kristiansand kjøpte bygget, fulgte også det gamle inventaret med. I førsteetasjen er det nemlig en rekke møbler og andre gjenstander fra en svunnen tid. Mye er fra 50-, 60- og 70-tallet.

Nå er planen å ruste opp og vaske ut i 1. etasje. Også hagen i bakgården skal rustes opp. Solheim forteller at hagen er stor, og var en av byens største på den tiden da bygget ble reist.

– Etasjen egner seg fint til utstillinger og omvisninger. Det å kunne invitere både turister og fastboende til en omvisning slik at man kan se hvordan man bodde på denne tiden, er noe vi så absolutt vurderer, sier Solheim.

Kjøpte Anemonebygget

Blå Kors Kristiansand kjøpte i vinter også bygget hvor Anemone blomsterutsalg holdt til. Solheim forteller at man er midt i vurderingene på hvordan eiendommen totalt sett skal utvikles. I mellomtiden leies deler av lokalene ut til Kristiansand kommune, hvor også Blå Kors selv benytter deler av lokalene til sitt ettervernsarbeid.

– Vi ønsker å bli gi et godt etterverntilbud i Kristiansand, samt gi et forebyggende tilbud til mor og barn. Vi skal ikke behandle her. Det arbeidet ivaretas av Borgestadklinikken avdeling Loland, sier Solheim.

Blå Kors - Anemonebutikken 0614

Blå Kors har også kjøpt lokalene hvor blomsterbutikken Anemone holdt til i mange år.

Blå Kors - Kronprinsensgate 35 - 0614

Blå Kors har kjøpt bygget som ligger ved siden av Blå Kors` eget bykontor.

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar