Gir medmennesker et løft

– Vi er utrolig glade og stolte over å ha fått denne gaven. Tildelingen vil være med på å gi mange mennesker et løft. Det sier daglig leder Arvid Solheim ved Blå Kors Kristiansand etter at Sparebankstiftelsen Sparebanken Sør har tildelt 200.000 kroner til arbeidet som drives i Kristiansand.

Av Ivar Eidsaa
Sparebankstiftelsen Sparebanken Sør har samlet gitt tre millioner kroner til humanitært arbeid i Agder og Telemark i forbindelse med markeringen av Sparebankforeningens 100-årsjubileum 12. juni 2014.
2013 var første hele driftsår for Sparebankstiftelsen Sparebanken Sør. Derfor er det først i 2014 mulig å disponere deler av et overskudd til gaveformål. I forbindelse med Sparebankforeningens 100-årsjubileeum ønsker stiftelsen å bruke denne muligheten til å markere viktige humane perspektiver i sparebanktradisjonen. Rune Røiseland fra Sparebankstiftelsen Sparebanken Sør sier Blå Kors er en landsomfattende organisasjon som på ulike måter hjelper rusmisbrukere og deres pårørende til et bedre liv. Han peker på at organisasjonen satser målbevisst på å fange opp dem som faller utenfor det offentlige hjelpeapparatet, og forener frivillig innsats med profesjonelt behandlingstilbud.
Barnas Stasjon
Rune Røiseland sier videre at Barnas Stasjon er et tilbud fra Blå Kors til småbarnsfamilier i en sårbar livssituasjon. I dag er tilbudet lokalisert i Kristiansand, Tønsberg, Hamar, Drammen, Fredrikstad og Trondheim. Organisasjonens langsiktige mål er å etablere Barnas Stasjon i Norges 15 største byer.
Blå Kors har et tradisjonsrikt og omfattende arbeid i Kristiansand, men også ved Borgestadklinikken hvor organisasjonen har et bredt behandlingstilbud innenfor rus/avhengighetsfeltet, med blant annet poliklinikk, behandlingsenhet, administrasjon og Kompetansesenter rus region sør.
– Gaven gis til Blå Kors fordi organisasjonen over tid har vist seg i stand til å forvalte sin visjon og sine ressurser godt, og ikke minst oppnå synlige resultater, sier Rune Røiseland.
– Blå Kors Kristiansand ønsker å takke for den tildelte gaven på 200 000 kroner. Vi ønsker at gaven skal bli til nytte over flere år, og til glede for alle aldersgrupper og aktiviteter som skjer i Blå Kors sine lokaler, sier Arvid Solheim.
– Vi har en dialog med Sparebankstiftelsen Sparebanken Sør om hvordan pengene skal brukes, sier Solheim.
Fakta om Sparebankstiftelsen Sparebanken Sør
Sparebankstiftelsen Sparebanken Sør er største eier av egenkapitalbevis i Sparebanken Sør, landets femte største norskeide sparebank. Sparebanken Sør er en videreføring av tidligere Sparebanken Pluss og Sparebanken Sør som fusjonerte ved nyttår 2014.
Sparebankene har hatt en stor samfunnsbyggende rolle i Norge gjennom snart 200 år. Gjennom lokale sparebanker fikk mange flere mulighet for lån og grunnleggende banktjenester. Dette gav grunnlag for næringsetableringer og førte til at stadig flere kunne jobbe seg ut av fattigdommen som preget Norge sterkt i tidligere tider.
Det moderne norske velferdssamfunnet preges ikke av mangel på kapital og banktjenester, men fremdeles er det slik at mange mennesker ikke får utnyttet sitt talent eller faller utenfor.
Heldigvis finnes det mennesker og organisasjoner som går foran og bruker sin tid på å løfte andre ut av vanskelige livssituasjoner, og gjennom sitt arbeid skaper positive ringvirkninger både for enkeltmennesker og samfunnet. De gjør Norge til et rikere land.
Gjennom gavetildelingen som gjøres kjent i forbindelse med Sparebankforeningens jubileum ønsker Sparebankstiftelsen Sparebanken Sør å løfte frem dem som bruker av sin tid til å gjøre livet bedre for sine medmennesker.
Konkret har stiftelsen valgt ut veletablerte organisasjoner som gjennom sine medlemmer og medarbeidere har gode forutsetninger til å forrente gaven gjennom å skape aktivitet, engasjement og positive holdninger. Stiftelsen har sett etter organisasjoner som gjennom sitt arbeid når langt og mange. At organisasjonene har sterk forankring i landsdelen er også blitt vektlagt. Jubileumsgaven er fordelt til følgende mottakere: Strømmestiftelsen, Livsglede for eldre, Blå Kors, Kirkens Bymisjon og Røde Kors.
- Vi er dypt takknemlige for gaven som er gitt oss fra Sparebankstiftelsen Sparebanken Sør, sier ansatte i Blå Kors Kristiansand, Trond Gundersen, Arvid Solheim, Knut Are Jølstad, Kirsten Rypestøl, samt styreleder Svein Langelandsvik.
– Vi er dypt takknemlige for gaven som er gitt oss fra Sparebankstiftelsen Sparebanken Sør, sier ansatte i Blå Kors Kristiansand,
Trond Gundersen, Arvid Solheim, Knut Are Jølstad, Kirsten Rypestøl, samt styreleder Svein Langelandsvik.