En forrykende konsert

Det svingte skikkelig og stemningen stod i taket da Restart Gospel Kor inviterte til kvalitetskonsert på Kristiansand Feriesenter.

Av Ivar Eidsaa
Publikum storkoste seg da Restart Gospel Kor fra Greipstad invitere til det som viste seg å bli en forrykende konsert på Kristiansand Feriesenter på Dvergsnestangen onsdag kveld.
I nærmere to timer holdt koret det gående, med et bredt spekter av låter, og med soloppptredener på veldig høyt nivå. Blå Kors kan se tilbake på et godt samarbeid med Kristiansand Feriesenter over en årrekke, og flere fra Blå Kors-familien var å se blant publikum.
Det ble en fin miks av både sanger som er godt kjente, og ikke minst en rekke nye sanger. Til sistnevnte kategori hørte låten «Here I am Lord», en låt som dirigent Tom Jarle Istad Kristiansen har laget i samarbeid med Julia Maddox som er pastor i en baptistmenighet i Chicago. Maddox har skrevet teksten og Kristiansen melodien til sangen som Kathrine Stulien fremførte på en svært bra måte.
– I forbindelse med mine mange turer til USA, er jeg blitt godt kjent med Maddox, og vi skriver en del sammen. Noen av sangene vi har vært sammen om, er med på min nye CD som slippes tidlig i høst, forteller Kristiansen.
Allsang
En alltid inspirerende dirigent Tom Jarle Istad Kristiansen fikk også publikum med på en rekke kjente gospellåter. Imponerte gjorde Elsa Marit Knutsen da hun sang solo på den kjente Andrae Crouch-sangen «Soon and very soon», og det virkelig noe ekstra da Line Repstad  Hansen briljerte på flere av sangene.
Allsang ble det også.
– Det var jo moro at det var så mange publikummere som tydelig har vært i kor tidligere. Det var med på skape en flott stemning, sier Kristiansen. To fra publikum ble invitert opp på scenen for å synge med, til stor applaus fra publikum.
Restart Gospel Kor ble etablert for nærmere fem år siden, med utgangspunkt i Greipstad menighet. Koret har medlemmer fra hele regionen, dog at flesteparten av medlemmene er hjemmehørende i Søgne og Songdalen. For tiden har koret cirka 80 medlemmer.
– Blå Kors-familien benytter Kristiansand Feriesenter i stor grad. I september legger vi årets frivillighetskonferanse for Blå Kors Norge den 19. og 20. september til Kristiansand Feriesenter, sier Arvid Solheim.
Kathrine Stulien sang solo på sangen «Here I am, Lord». Foto: Ivar Eidsaa.
Kathrine Stulien sang solo på sangen «Here I am, Lord».
Foto: Ivar Eidsaa.
Line Repstad Hansen briljerte med sin solosang på flere av låtene. Foto: Ivar Eidsaa
Line Repstad Hansen briljerte med sin solosang på flere av låtene.
Foto: Ivar Eidsaa
Denne lille jente sjarmerte alle med sin lille danseoppvisning. Foto: Ivar Eidsaa.
Denne lille jente sjarmerte alle med sin lille danseoppvisning.
Foto: Ivar Eidsaa.
Koret gav alt. Foto: Ivar Eidsaa.
Koret gav alt.
Foto: Ivar Eidsaa.
- Restart ble etablert for nesten fem år siden. I dag er vi nærmere 80 medlemmer, sier Tom Jarl Istad Kristiansen. Foto: Ivar Eidsaa.
– Restart ble etablert for nesten fem år siden. I dag er vi nærmere 80 medlemmer, sier Tom Jarl Istad Kristiansen.
Foto: Ivar Eidsaa.
Elsa Marit Knutsen imponerte med sin solosang på «Soon and very soon».  Foto: Ivar Eidsaa.
Elsa Marit Knutsen imponerte med sin solosang på «Soon and very soon». 
Foto: Ivar Eidsaa.

DSC_0164 (1)

Flere fra publikum ble invitert opp på scenen for å synge solo. Foto: Ivar Eidsaa.
Flere fra publikum ble invitert opp på scenen for å synge solo.
Foto: Ivar Eidsaa.
Disse to jentene var tydelig veldig imponert over hva de fikk høre. Foto: Ivar Eidsaa
Disse to jentene var tydelig veldig imponert over hva de fikk høre.
Foto: Ivar Eidsaa