‘- En spennende jobb

– Da Blå Kors var på jakt etter en ny medarbeider til å lede Barnas Stasjon, var jeg ikke i tvil om jeg skulle søke.

Av Ivar Eidsaa
Anne Randi Hanssen tiltrådte som ny leder for Barnas Stasjon i Kristiansand i begynnelsen av mai måned.
– Viktigheten av å kunne arbeide med tidlig forebygging, var noe av det som appellerte mest. Det er avgjørende viktig å kunne drive et forebyggende arbeid så tidlig som mulig overfor dem som trenger det, forteller Hanssen.
– Gjennom det arbeidet som Blå Kors gir gjennom Barnas Stasjon, jobber vi med småbarnsforeldre, og kan følgelig forebygge tidlig, fremholder hun.
Raushet og omsorg
Hun sier videre Barnas Stasjon skal være en trygg arena for dem som trenger tilbudet. Viktigheten av å gjøre noe sammen, drive nettverksbygging, og å ha tid til den gode samtalen, er noe av det som hun anser som spesielt viktig.
– Dette skal være et godt og trygt sted å komme, og det skal være raushet og omsorg, alt blandet med høy faglighet. Uten tillit og respekt i bunn, kommer vi ikke noen vei, sier hun.
Hun sier det også appellerte kraftig at det fra Blå Kors sin side tillates at man kan påvirke egen arbeidssituasjon.
– I Blå Kors-systemet er det lite byråkrati. Er det en ide som en eller flere ønsker å realisere, er det stor frihet under ansvar fra ledelsens side. Det anser jeg som en klar fordel, sier Anne Randi Hanssen.
Årets sykepleier
Hanssen kommer fra stillingen som helsesøster ved Kvadraturen videregående skole, en jobb som hun hadde i hele 14 år. Hun er opprinnelig utdannet sykepleier, og har tatt en videreutdannelse som både helsesøster og innen rus- og cannabisproblematikk.
I åtte av disse årene var hun også koordinator for hasjavvenningsarbeidet som Kristiansand kommune driver.
I 2013 ble hun kåret til Årets sykepleier i Vest Agder, en utmerkelse hun er takknemlig for, men som hun ikke tar æren for alene.
– På ingen måte. Utmerkelsen må sees som et uttrykk for en samlet utmerkelse til alle dem som er med i hasjavvenningsteamet. Det arbeidet er bygget på samarbeid, og det var tilfeldig at det var jeg som var koordinator da utmerkelsen skulle gis. Mange i teamet var pådrivere og hadde lyst til å lykkes med arbeidet. Da er det lett å lede, fremholder hun.
Barnas-Stasjon-Kristiansand---Anne-Randi-Hanssen-0714--19-
– Viktigheten av å kunne arbeide med tidlig forebygging, var noe av det som appellerte mest med jobben, sier Anne Randi Hanssen, ny leder for Barnas Stasjon i Kristiansand.