Til fredag braker det løs!

Jan Johansen lover to timer med fengende rytmer, når Jan Johansen Big Band førstkommende fredag kl 19.00 inviterer til storkonsert i Kilden. Bandet har bestemt at overskuddet fra konserten, skal tilfalle Blå Kors.

Av Ivar Eidsaa
– Vi har invitert til storbandkonsert i flere år nå, forteller Jan Johansen. Til hver av konsertene har bandet bestemt at overskuddet skal tilfalle et humanitært formål.
En gang var det Frelsesarmeen som fikk overskuddet, en annen gang Shalam og en tredje gang Røde Kors.
– Hvorfor har dere bestemt at overskuddet fra fredagens konsert skal tilfalle Blå Kors?
– Jeg var ikke så kjent med arbeidet Blå Kors driver på forhånd. Men jeg fikk mye god informasjon av Svein Langelandsvik som er styreleder i Blå Kors Kristiansand, og så hvor omfattende og godt arbeidet er og hvor mange som får hjelp. Dette ønsket vi rett og slett å støtte på vår måte, fremholder Johansen.
– Vi er umåtelig takknemlige for tiltaket, sier daglig leder ved Blå Kors Kristiansand, Arvid Solheim.
– Jo flere som kommer på konserten, jo større kan overskuddet bli. Pengene vil vi bruke i arbeidet vi driver, og publikum skal vite at midlene som kommer inn, vil komme godt med, sier Solheim.
Repertoaret spenner vidt
Jan Johansen lover at konserten vil spenne over et vidt repertoar. Noen av låtene er hentet fra Frank Sinatras rikholdige repertoar. Også flere av låtene som både Barbara Streisand og storbandkongen selv, Glenn Miller, ble kjente for i sin tid, blir å høre i den store konsertsalen i Kilden hvor konserten vil finne sted.
Jan Johansen Big Band ledes med dyktig hånd av Johansen som var trompetist i Divisjonsmusikken gjennom 40 år. Bandet har denne gangen med seg Elaine Lesley, som med sitt talent og fantastiske stemme har begeistret publikum world wide. Hun er fra England, gift med en nordmann og bor i Lillesand. Jens Olai Justvik har langt fartstid fra Den Norske Opera med utallige soloopptredener, lokalt så vel som nasjonalt, og har gledet mange med sin sang, gode humør og tilstedeværelse.
Dansere av topp klasse
Konserten gir også publikum anledning til å stifte bekjentskap med en av Norges aller beste dansepar. Ole Thomas Hansen (15) fra Flekkerøy og Julie Bjerkås (12) fra Andøya vil bli nemlig bli verdens beste sportsdansere. Vinner de LOS-Fondets Drømmefinale som de er kvalifisert til, er de et steg nærmere målet.
– I sommer vant vi junior-NM i latindans og kom på andreplass i standarddans. Nå drømmer vi om å bli de beste i verden. Derfor satser vi internasjonalt, forteller Julie til LOS-fondet.
Hun har drevet med sportsdans i Kristiansand Danseklubb siden hun gikk i 2. klasse. For to år siden ble Ole Thomas hennes nye dansepartner. Siden den gang har de to feid de fleste konkurrentene av parketten.
– Kjemien mellom meg og Julie er kjempebra. Vi ler mye og har det veldig gøy sammen på trening. Det er utrolig viktig, sier Ole Thomas.
Dersom han og Julie stikker av med seieren i LOS-Fondets Drømmefinale, skal de bruke pengene på nye drakter, flere utenlandsreiser og såkalte Dance Camps hvor en rekke dansere samles og trener intensivt i opptil to uker.
– Vi legger ned masse jobb i dette, og det er klart at det koster en god del penger. Men det skorter i alle fall ikke på treningsviljen, sier de to dansetalentene.
SensommerSwing
– Vi synes nemlig at vi er verdens heldigste som får lov til å holde på med dette!
Konferansier under fredagens konsert er Harald Sødal.
Bildetekst:
Førstkommende fredag braker det løst. Da er det klart for storbandkonsert i Kilden hvor
overskuddet fra konserten tilfaller Blå Kors Kristiansand.