Prosjektet JEG SER lanseres!

Fredag 30. mai ble prosjektet JEG SER lansert. – Vårt mål er å mobilisere voksne i våre nærmiljø til å se de sårbare barna rundt seg og til å handle ved bekymring, understreker prosjektleder Ellen Anker Storset.

JEG SER DSC_0320 - Kopi

Det kan være vanskelig å vite hva man skal gjøre ved bekymring for et barn. Derfor har Blå Kors utviklet en femtrinns veileder som gir voksne praktiske råd om ord og handling som vil utgjøre en forskjell for et barn. Rådene finnes både i brosjyreform og i mer utførlig form på en egen hjemmeside som ble lansert lørdag 31. mai.

JEG SER er utviklet i samarbeid med: Borgestadklinikken Blå Kors/KoRus-Sør – Barn i rusfamilierKOMPASSET – en rådgivning- og terapitjeneste drevet av Blå Kors og Barn av rusmisbrukere (BAR).

Prosjektet er støttet av ExtraStiftelsen Helse og Rehabilitering med Extra-midler og av Helsedirektoratet

Under lanseringen i Blå Kors-gården i Oslo delte psykologspesialist og fagsjef Frid Hansen tanker om temaet «En oppvekst varer livet ut». Frid Hansen er opptatt av barnas og de pårørendes situasjon i familier med rusproblemer. Hun regnes som en pioner i nordisk sammenheng når det gjelder forståelse av og tilnærming til rusmiddelproblemer i et familie og generasjonsperspektiv. Vi fikk også høre en innledning ved Aina som har hatt en tøff oppvekst. Hun delte betraktninger rundt det å bli sett – og ikke bli sett. Det ble også en presentasjon av ferske tall fra en undersøkelse rundt den voksne befolkningens kunnskap om sårbare barn, og hva vi velger å gjøre ved bekymring for et barn. 

Et sitat fra materiellet: 
Det ville betydd mye hvis noen sa at det ikke var min feil det som skjedde hjemme, at jeg var ei fin jente.

Se videoen til JEG SER her: