Basar av den gode gamle sorten

Hele 32.000 kroner klarte kvinneforeningen i Blå Kors å samle inn da foreningen onsdag kveld inviterte til basar, hvor inntektene uavkortet går til arbeidet vi i Blå Kors-regi har valgt å kalle Blå Kors Ferier.
Av Ivar Eidsaa
Åresalget gikk strykende, og spenningen var stor ved hver trekning. Vaflene smakte svært godt. Kaffen likeså. Andakt og allsang. Og til sist selve hovedtrekningen. Med andre ord, alt det som man forbinder med en god gammeldags basar og enda litt til.

Gevinstene var mange, og mange var det som vant. Noen vant litt, andre en hel haug, men uansett om man vant eller ikke, satt smilet og ikke minst kommentarene løst. Det vakte munterhet da Blå Kors utsendte journalist for kvelden gikk bort og vant nye julegardiner, og ikke minst et sminkespeil. Slikt kommer alltid godt med. De fremmøtte koste seg med andre ord i hverandres lag.

Andakten var tankevekkende, og allsangen runget. Det var nærmest så taket løftet seg under refrenget på en sangene da forsamlingen sang:

Arne Olav Foss drog i gang allsangen

Arne Olav Foss drog i gang allsangen

 

«Hele veien har Han lovet være med
og jeg synger om Hans kjærlighet og fredag.
Ingenting jeg frykter her,
bare Jesus er meg nær,
Hele veien har Han lovet være med.»

 

 

Det sier litt om engasjementet og iherdigheten som har preget kvinnene i Blå Kors Kvinneforening at de gjennom uker og måneder har holdt på. Gevinster er blitt samlet inn. Loddbøker er delt ut til flere for salg hos venner og familie, og for ikke å snakke om gjennomføringen av selve arrangementet.

Det er mange som har mye å takke de flotte kvinnene for. Det står stor respekt av den innsatsen og overgivelsen de alle har lagt ned.

Koret sang gode evangeliske sanger som mange nynnet med til.

Koret sang gode evangeliske sanger som mange nynnet med til.

Gevinstene var mange.

Gevinstene var mange.

Det ble skrevet ivrig i loddbøkene.

Det ble skrevet ivrig i loddbøkene.

Marit Johannessen solgte årer over en lav sko.

Marit Johannessen solgte årer over en lav sko.