Vant gitar, gav den tilbake

Han vant gitaren, men valgte heller å gi den tilbake til Blå Torsdag, slik at gitaren kan auksjoneres ut en gang til!

Av Ivar Eidsaa

Gitaren som ble auksjonert ut har en utsalgspris på 8.000 kroner.
Gitaren som ble auksjonert ut har en utsalgspris på 8.000 kroner.

Det ble en veldig spesiell begivenhet i forkant av konserten med Knut Reiersud torsdag kveld. På forhånd hadde innehaveren av Gitarhuset valgt å gi en gitar som kunne auksjoneres bort i forbindelse med arrangementet som Blå Kors hadde invitert til i samarbeid med Næringsforeningen.

Gitaren som hadde en utsalgspris på 8.000 kroner, var på forhånd blitt signert av Knut Reiersud og det var lagt på en overflate som gjorde at autografen ikke ville bli borte.

Da auksjonen startet, kom første budet på tusen kroner rimelig kjapt. Deretter fulgte budene på, 2.000, så 2.500 og deretter 3.000 kroner. Kveldens auksjonarius, Arvid Solheim, ble bare mer og mer overrasket etter hvert som budene kom.

Gav gitaren tilbake!

Det stoppet litt da budet på 3.500 kroner kom. Men det varte ikke lenge før 4.000 var budt. Bud på 4.500 og deretter 5.000 kroner ble ropt, og da auksjonarius slo «5.000 første gang, andre gang..», kom kveldens siste bud. Gitaren gikk for 5.500 kroner!

Men hva skjer så, jo, gjesten med kveldens høyeste bud kommer etter konserten og gir gitaren tilbake. Begrunnelsen er at da kan Blå Kors auksjonere den bort en gang til, for på den måten å få inn nye midler til driften, herunder også av Blå Torsdagskonseptet!

– Det er så jeg blir stum, sier en meget glad Arvid Solheim.

– Først å få en slik gave av Gitarhuset, deretter at det blir budt 5.500 kroner, for så å få gitaren tilbake. Vi er dypt takknemlige, sier en ydmyk og glad Solheim.

Glad og takknemlig kan Arvid Solheim konstatere at høyeste budet endte på 5.500 kroner.
Glad og takknemlig kan Arvid Solheim konstatere at høyeste budet endte på 5.500 kroner.
- Det er jo fantastisk at vinneren gir gitaren tilbake slik at vi kan auksjonere den bort en gang  til, sier Arvid Solheim, her sammen med prosjektleder Henning Reme i Blå Kors  Kristiansand.
– Det er jo fantastisk at vinneren gir gitaren tilbake slik at vi kan auksjonere den bort en gang til, sier Arvid Solheim, her sammen med prosjektleder Henning Reme i Blå Kors Kristiansand.