‘- Vi bikket 100.000!

– Nå er jeg glad. Vi passerte 100.000 kroner, penger som går til feriearbeidet som Blå Kors driver. Lillian Kirkhus smilte som en sol da Blå Kors Kvinneforenings utlodning og basar var over.

Av Ivar Eidsaa

– Jeg må få berømme Torstein Elefsen som har gjort en stor jobb med å skaffe gevinster og å selge lodd, sier Kirkhus.

Et omfattende loddsalg i forkant av utlodningen og basaren gjorde at det samlet var solgt lodder for godt over 70.000 kroner.

[su_slider source=»media: 2260,2261,2262,2263,2264,2266″]

Arbeidet for den gode saken

På utlodningen fredag kveld var mange møtt opp. Det er rørende å skulle se den store forsamlingen med godt voksne Blå Kors-venner som har vært med i arbeidet i tiår etter tiår, og som fortsatt stiller opp for den gode saken: Å rekke ut en hånd til dem som trenger det, uten å skulle forvente å få så mye tilbake, annet enn gleden ved å gi, gleden ved å bidra.

– Jeg har fått så mye ved å være med i Blå Kors-arbeidet, sier Lillian Kirkhus. Selv har hun vært aktivt med siden hun var syv år, og hun er fortsatt aktiv, med en varme og en omtanke som rører hjertene.

– Nå er det hele over. For en kveld, sukker hun.

– Nå vil jeg snart hjem, og plassere bena høyt i sofaen. Det skal bli godt, humrer hun.

– Det er godt å se at så mange slutter opp, sier Torstein Elefsen.

Pengene som kommer inn fra utlodningen og basaren går uavkortet til arbeidet som kalles Blå Kors ferier, hvor familier fra hele landet som virkelig trenger det, men som kanskje ikke har råd, får muligheten til å få en ferieuke i trygge og gode omgivelser med base på Sørlandets Folkehøgskole på Birkeland i Birkenes kommune. I tillegg arbeides det med å få til en ferieuke til Danmark, da fortrinnsvis for familier som er hjemmehørende på Sørlandet.

Hellemyr barnekor

Hele arrangementet foregikk i en fin og god ramme. Åresalget gikk strykende, og det ble loddet ut gevinster etter gevinster. Det sier sitt om det gode arbeidet Elefsen har gjort, at førstepremien var et bilde av Per Ove Sødal, med en verdi av hele 6.000 kroner.

Restarts Line Repstad Hansen
Restarts Line Repstad Hansen

Hellemyr barnekor var med og sjarmerte forsamlingen fullstendig. I tillegg ble det også noen sanger av gospelkoret Restart som senere på kvelden kunne invitere til konsert i Storsalen til Blå Kors Kristiansand.

– Nå har vi telt opp. Det ble solgt årer for godt over 25.000 kroner. Samlet har vi altså klart å bikke 100.000 kroner. Ikke verst på en fredagskveld, ler Torstein Elefsen.