Håndballskole med mening: Verdensstjernene inntar Kristiansand

‘- Velkommen til håndballfest for barn og ungdom i Kristiansand 6.-7. august! Vi byr på fantastiske opplevelser både på og utenfor banen, med håndballspillere i verdensklasse, og en håndballskole for jenter og gutter født i tidsrommet 2001-2008.

Av Ivar Eidsaa

Det kan bli mye moro når Terje Marcussen og Vipers inviterer til håndballskole i begynnelsen av august. I tillegg til en håndballskole med kvalitet, vil det parallelt bli arrangert en eliteturnering for damelag i Aquarama, hvor Vipers står som vertskap for en turnering hvor danske Esbjerg og norske Larvik har takket ja til å komme.

Det koster 850 kroner å bli med. Det inkluderer lunsj begge dager, t-skjorte og ikke minst kampbilletter til elitekampene torsdag, fredag og lørdag.

Flere påmeldte

– Vi har flere som har meldt seg på allerede, og håper på opp mot en 150 deltakere når håndballskolen starter, sier Marcussen.

Hvis det går slik som Vipers og Marcussen arbeider for, utvides håndballskolen neste år til å bli en skikkelig turnering hvor alle landets håndballklubber inviteres til å bli med. Selvsagt med en eliteturnering som del av det hele.

– Målet var å invitere til en turnering allerede i år. Men tidspunktet i begynnelsen av august kom for tidlig. Derfor vil vi neste år legge turneringen nærmere skolestart, sier han.

Det er Vipers sammen med Søgne Håndballklubb og håndballklubben AK28 som inviterer til håndballskolen, i nært samarbeid med Blå Kors Kristiansand, derav navnet Bluevipers håndballskole og Bluevipers Cup neste år. Det hele markedsføres som en skole og turnering med mening.

Marcussen har lenge ønsket å etablere en håndballskole og senere cup som kunne sikre både et høyt sportslig tilbud for både elite og bredde, og ikke minst kunne bidra til et overskudd til de arrangerende klubbene Vipers, Søgne HK og AK28. I utviklingsarbeidet har Marcussen samarbeidet tett med Arvid Solheim, daglig leder i Blå Kors Kristiansand.

En cup med mening

– Det er utrolig spennende å arrangere både håndballskole i år og cup neste år i samarbeid med Blå Kors. Tiltakene har fått navnet Blue Viperscup – en cup med mening. Alle og enhver kan ha godt av å tenke at det er ikke bare innen idretten man kan være med å bidra, men også i andre sammenhenger for mennesker som ikke har det like bra som alle andre. Dette vil årets håndballskole og neste års turnering bære preg av. Det sportslige står selvsagt i fokus. Men det vil også selvsagt være innslag som gjør at noen nok vil reflektere over disse spørsmålene, sier Marcussen.

– For klubbene som er med, vil cupen generere et overskudd som gjør at alle klubbene kan utvikle sine klubber videre. For Vipers` del vil det hele bidra til at vi får midler som gjør at vi blir satt skikkelig i stand til å satse målrettet og betydelig i årene som kommer, sier Marcussen.

– For Blå Kors sin del vil jeg anta et overskudd bidra til at organisasjonen kan gi et tilbud på viktige satsingsområder for Blå Kors, om dette er Barnas Stasjon, Kompasset eller andre tilbud, sier Marcussen.