Exodus og Norwegian Gospel Singers

En ny flik av himmel

"Huskoret" Exodus fra Betania Kristiansand
«Huskoret» Exodus fra Betania Kristiansand

Har du noen gang vært på en konsert og opplevd at du har fått se og kjent på en flik av himmel? Blå Gospel-konserten hos Blå Kors Kristiansand fredag med Exodus og Norwegian Gospel Singers ble nettopp en slik erfaring.Av Ivar Eidsaa

Sang og musikk kan gjøre så mye, gi så mye, og løfte opp mennesker som kan ha kjent på smerte i livet, opplevd motgang, og et strev med å finne sin plass, og sin vei i krysningen mellom tro og tvil. Da er det godt at noen konserter kan være med på å gi perspektiv.

Huskoret Exodus

Exodus er nærmet blitt som et huskor hos Blå Kors å regne. På hver eneste Blå Gospel-konsert i vinter og vår har koret fra Betania stått på scenen. Koret klarer på en flott måte å få publikum med i allsangen og startet den frekvensen med «Jesus on the inside, working on the outside, what a change in my life», og fortsatte med Mahalia Jacksons «I found the answer, I learned to pray». Har du ikke hørt den før, så kan det varmt anbefales at du setter deg ned og bruker noen minutter for å høre den på Youtube.

Koret Exodus
Koret Exodus

Norwegian Gospel Singers

Etter å ha holdt på i nærmere en time, entrer Norwegian Gospel Singers scenen, et kor bestående av sangere fra hele Agder. Koret holder et svært høyt nivå, og evner å skulle formidle budskapet på en måte som gjør det hele levende, og budskapet treffer så absolutt!

Koret forsatte med «Here I am, Lord», en låt som dirigent Tom Jarle Istad Kristiansen har laget i samarbeid med Julia Maddox som er pastor i en baptistmenighet i Chicago. Maddox har skrevet teksten og Kristiansen melodien til sangen som Kathrine Stulien alltid fremfører på en så varm og god måte.
– Vi har våre feil og mangler. Likevel har Gud bruk for oss, for deg og for meg. Gud har en plan for ditt liv og mitt liv. Det blir en himmel over livet av slikt, fremholdt Tom Jarle Istad Kristiansen, før koret forsatte med «Jesus is all you need», i sannhet et budskap noen og enhver av oss trenger å bli minnet på.

Koret går noen spennende dager i møte. Om ikke lenger slipper koret en ny singel. Låten «God bless you» er skrevet at Istad Kristiansen.
– Vi ser frem til lanseringen, og tror dette vil bli en sang som kan gi trøst og håp, sier Istad Kristiansen.