– Turene bidrar til godt samhold og fellesskap

350 personer har i løpet av året vært med på turene som Blåens Reiser i Kristiansand arrangerer. Turene appellerer til også yngre aldersgrupper, og flere av dem har vært med for første gang.

Av Ivar Eidsaa

– Det er alltid populært å reise på tur, sier Trond Gundersen. Også i 2018 har Blåens Reiser gjennomført flere turer i inn- og utland.

– Det sosiale betyr mye. Stemningen er alltid stor når vi er på tur, og historiene sitter løst, sier Gundersen. Han har i en årrekke arrangert turer gjennom Blåens Reiser.

Årets første tur var en dagstur til Aalborg i mai, med shopping på Bilka og et besøk i Aalborg Zoo som del av programmet. I Hirtshals fikk reisefølget låne møtesalen i Centerkirken som eies av pinsemenigheten i byen. Med som predikant var evangelist Steinar Harila, og under møtet var Blå Kors Musikkor med og det ble fremført flere vitnesbyrd.

Ullared

Ingen ting å utsette på utsikten.

Sommerturen i juni gikk i år til Østfold og Sverige.

– Vi bodde i Sarpsborg, og det er alltid like populært med fellessamlingen med Blå Kors-folk fra Østfold, sier Gundersen.

I et aldeles nydelig sommervær ble også Smøgen besøk, innen to overnattinger i Göteborg og et besøk til Ullared. Dagen da reisefølget besøkte Ullared, var Ola Conny på huset, og det ble tatt mange selfies. Turen ble avsluttet med et besøk i Liseberg.

I august gikk turen til Hermon Høyfjellssenter av stabelen. Fine samlinger, nydelig mat og god atmosfære, og med utflukter til Hardangervidda og Vøringsfossen, samt et besøk til Mjøløst Gård som drives av Blå Kors Sandefjord med andakt, sang og middag underveis hører med.

Nettverk Rus

I oktober ble det arrangert en to dagers svipptur til Sverige via Strømstad.

– For andre gang besøkte vi Østerbo Evangeliesenter, med mye sang og flere vitnesbyrd, sier Gundersen.

– I september ble det arrangert en fellestur for alle som arbeider med rusbehandling og ettervern i Kristiansand. Alle tilbudene i Kristiansand var representert, kommunale og statlige, så vel som de ideelle og frivillige. Disse turene i regi av Nettverk Rus, som vi kaller det, arrangeres annethvert år. Turene er med og skaper et godt fellesskap og med et stort faglig utbytte som resultat, fremholder Gundersen.

Turen i år gikk til Oslo og det gjorde inntrykk å få møte Petter Nyqvist fra programmet Petter Uteligger.

Betyr mye

– Turene i regi av Blåens Reiser betyr mye hva fellesskap og medlemspleie angår. At også ansatte og tidgivere fra både Steg for steg og Posebyen Frivilligsentral er med, i tillegg til dem som alltid er med fra Blåkorsforeningen i Kristiansand, betyr mye, og er med på å bygge et godt fellesskap på tvers av virksomhetene. Det er viktig ettersom Blå Kors-arbeidet i Kristiansand har vokst mye. Da er det fint å få en anledning til å være sammen og pleie det gode fellesskapet, sier Gundersen.

Egen tur for ettervernsgruppa

Et stort følge var med da ettervernsgruppa reiste på tur til Danmark i mai.

Det er også fast takst at alle som er med i Blå Kors Ettervernsgruppe får tilbud om å bli med på en ferietur til Danmark.

– I år var vi 52 som reiste av sted, til Skallerup Klit i perioden 18.-21. mai, en kjempetur hvor fellesskap og gode opplevelser står i fokus, sier Gundersen.

Trond Gundersen er i full gang med å planlegge turene for 2019, og sier det blir ny tur til Danmark 9. mai, samt turer til så vel Hermon Høyfjellssenter 18.-23. august og Sverige 9.-10. oktober.

Ettervernsgruppas Danmarkstur blir neste år arrangert 7.-10. juni. Det blir også en egen dagstur for Blå Kors-pensjonistene 6. juni.

Det blir alltid mye sang og musikk når Blå Kors er på tur.

 

Flotte turløyper i fjellet.