Dag 14: Alma Tjelta

Alma Tjelta

Hvorfor ble du Tidgiver:
Jeg ble med som Tidgiver for en syv-åtte år siden. Jeg ville gjerne ha noe å fylle hverdagen med som gav mening og som betydde noe for andre. Jeg var i kontakt med flere organisasjoner, og likte veldig godt det jeg fikk se og høre hos Blå Kors Kristiansand. Jeg liker godt at det er høyt under taket, og det har vært en glede å holde på.

Hvilke oppgaver er det du utfører som Tidgiver:
Jeg er med på mye forskjellig. På Barnas Stasjon er jeg med på middagssamlingene. På Blå Torsdag og Blå Gospel-konsertene er jeg med som vertskap, og har flere ganger vært med og servert når Helaften er blitt arrangert. Kompetirsdagene og møtene i kjelleren i regi av Blå Kors-foreningen er andre eksempler. Det er også fast takst å være med på i arbeidet ved Vågsbygdveien 3.

De som sliter med rus og de som er på vei tilbake fra et liv i rus, står mitt hjerte spesielt nært. En gang i måneden er jeg på Vågsbygdveien 3, som er et botilbud for mennesker med rus. Det er mange skjebner, og da er det fint å kunne møte dem med varme og omsorg, en klem kan komme godt med! Ofte skal det så lite til for å gi mennesker som virkelig trenger det et løft.

Ditt sivile liv:
Jeg er pensjonist.

Hva gir det deg tilbake å være Tidgiver:
Det gir svært mye tilbake. Jeg opplever gang på gang å få mye, mye mer tilbake enn det jeg gir. Det å bli møtt med «så godt det er når dere kommer» og å kjenne på gleden over å ha gjort noe for andre, er ubetalelig.
Det er en god motivasjon å se at arbeidet som gjøres fører frem. Det er noe helt spesielt når en som har vært i rus, klarer å bli rusfri, og har fått mulighet til å komme tilbake til et rusfritt liv.

Din oppfordring til andre:
Det er noe helt spesielt å være med i et arbeid som dette. Er man ikke med som Tidgiver, vet man ikke hva man går glipp av. Det gir mer energi og glede enn man aner. Ofte skal det ikke mer til enn å være til stede, rett og slett å være seg selv, høre på dem, og møte den enkelte med en åpen hånd og positiv innstilling, en klem og et lyttende øre. Jeg er stolt over å være med i Blå Kors.