Dag 15: Anita Trondsen

Anita Trondsen

Hvorfor ble du Tidgiver:

Camilla Rasch som nå leder Posebyen Frivilligsentral, drev tidligere Livsglede for eldre i Kristiansand. Planen var at vi skulle arbeide sammen. Da vi fikk vite at Posebyen Frivilligsentral var på jakt etter en ny daglig leder, ble det til at hun søkte. Etter litt tid ble jeg bedt om å sitte i styret, noe jeg takket ja til. Siden den gang har det bare utviklet seg.

Hvilke oppgaver er det du utfører som Tidgiver:

Jeg har vært nestleder i styret i Posebyen Frivilligsentral og har vært med i Blå Kreativitet hvor flere kvinner fra ulike kulturer møtes til sosial omgang og ulike gjøremål, som å strikke, sy og bake.

Jeg har også flere ganger vært med under Helaften som koordinator, samt i Blå Marked, og så samler vi inn klær og utstyr til Barnas Stasjon.

Det artige er at flere er blitt med underveis, det være seg egen familie og venner. I forbindelse med markedet gikk flere i gang med å strikke blant annet sokker, votter og andre gjenstander. Det å ville engasjere seg er noe som brer seg til stadig flere.

Ditt sivile liv utenom Blå Kors:

Jeg driver Livsmestring i hverdagen.

Hva gir det deg tilbake å være Tidgiver:

Noe av det virkelig fine med Blå Kors er hvor høyt det er under taket. Uansett bakgrunn og hva man har slitt med i livet, er man på like fot. Det er også fint å se at livet er ikke over om man har hatt en venstresving eller to i livet. Det å bli tatt imot med stor toleranse, hvor alle er likeverdige, er det vi da trenger. Det er alltid mulig med en ny start.

Din oppfordring til andre:

Bli med. Du vil bli overrasket over hvor mye det gir tilbake.