Dag 23: Shahidar Khalil

Shahidar Khalil

Hvorfor ble du Tidgiver:

Jeg ble kjent med Blå Kors Kristiansand kort tid etter at jeg kom til Kristiansand i november 2016. Jeg er kurder, opprinnelig fra den nordlige delen av Syria. Krigen gjorde det nødvendig å reise. Før jeg kom til Kristiansand, bodde jeg i Nord Norge.

Det var fint og ikke minst annerledes å komme til Norge. Her lever innbyggerne i frihet. Her er det demokrati, og naturen er flott.

Kort tid etter at jeg kom til Norge, kom jeg i kontakt med Camilla Rasch og Berit Junker Jensen i Posebyen Frivilligsentral.

Hvilke oppgaver er det du utfører som Tidgiver:

Jeg er med på Blå Gospel- og Blå Torsdag-konsertene som vertskap, og var også med under Blå Marked, og er også med på Kulturell fritid, et flott tilbud som betyr mye for dem som er med.

Jeg kommer så ofte jeg har anledning. Det å møte andre er en fin mulighet til å lære norsk enda bedre, og det er fint å kunne være med og bidra og å gi noe tilbake.

Hva gir det deg tilbake å være Tidgiver:

Det gir mye tilbake å være med. Gjennom kontakten med Blå Kors er jeg blitt kjent med mange, fått gode venner, og kan være med i miljø som er trygt.

Din oppfordring til andre:

Jeg vil oppfordre alle som er kommet til Kristiansand som flyktning eller asylsøker å ta kontakt med Blå Kors. Det er godt å kjenne at man ikke er alene.