Hver tirsdag formiddag fra klokken 12.00, inviterer Blå Kors til Blå Kompetirsdag i kjellerlokalet i Gyldenløvesgate 60.

Av Ivar Eidsaa

Samlingen innledes med en sangandakt først, hvor Trond Gundersen ofte har tatt med seg trekkspillet. Sangandakten varer gjerne fra 12.00 til bortimot 12.30. Sangandakten er populær, og det legges gjerne opp til en ønskekonsert med sanger fra Evangeliesenterboken, som er mye brukt i Blå Kors-regi.

Etter andakten står fatene klare, hvor det er mulig å få kjøpt kompe med melk, smør og syltetøy for en rimelig penge. Tilbudet er populært, og mellom 20 og 35 personer møter opp hver eneste gang for å smake på kompene som virkelig smaker godt. Flere fra Posebyen Frivilligsentral stikker ofte innom. Det gjør også andre tilknyttet Blå Kors, og en god del av dem som har vært med i Blå Kors i en årrekke.

Blå Kompetirsdag er videreføringen av en årelang tradisjon i Blå Kors Kristiansand. Tilbudet begynte i sin tid i cafeen i Gyldensløvesgate 60, da den holdt til i lokalene hvor Barnas Stasjon i dag har sitt tilholdssted. Cafeen var i drift fra disse lokalene i mer enn 20 år, innen man flyttet ned i de store og gode kjellerlokalene hvor den nå er å finne.

Vi kan varmt anbefale tilbudet hvor man i tillegg til noe godt å bite i og en sangandakt, også får et godt sosialt fellesskap, over en kopp kaffe og med et kakestykke etter at kompene er fortært.

Det er som Trond Gundersen alltid sier at «vi er gode på det sosiale i Blå Kors».

Kontaktperson for tilbudet er Trond Gundersen, mobil 901 06 873.