Flott tur til Ny Hellesund

– Det ble en flott tur til Ny Hellesund. Været var flott, maten var god og stemningen var det ingenting å utsette på, forteller Trond Gundersen, etter at Blå Kors nylig inviterte til pensjonisttur til Ny Hellesund i Søgne.

Av Ivar Eidsaa

Søndag 1. juni var det avreise fra Kristiansand sentrum litt tidlig på morgenen. Vel fremme i Søgne, gikk første stopp til Søgne zoologiske og geologiske museum.

– Det ble en opplevelse. Museet har cirka 3.000 forskjellige fugle- og dyrearter, og en imponerende mineralsamling. Etter hva vi fikk vite på turen, så er dette en av de største

samlinger som er i privat regi, sier Gundersen. Bussen trillet deretter videre til Søgne gamle kirke. Der stod Jostein Andreassen og ventet. Andreassen er en anerkjent historiker, og kunne på en informativ måte fortelle litt om denne gamle og ærverdige kirken som ble reist for flere hundre år siden, og som er blitt en populær kirke å benytte når unge par skal gifte seg. Andreassen avsluttet besøket med en andakt.

Trond Moi

Etter kirketid reiste følget med rutebåten Høllen fra Høllen brygge og ut til Ny Hellesund. I Ny Hellesund har Trond Moi, Per Fronth og andre utviklet det gamle verftsområdet, hvor det nå er en topp moderne restaurant og et leilighetskompleks. Plassen ha på den korte tiden det har vært i drift utviklet seg til å bli en populær destinasjon.

– Der fikk vi servert Trond Mois berømte fiskesuppe. Det smakte, smiler Gundersen Måltidet ble avsluttet med dessert og kaffe.Blå Kors Musikkor var med, og det ble sang og musikk.

– Noen valgte også å gå den flotte stien som er anlagt på Kapelløya, før båten kom og hentet oss.

– Vi hadde en alle tiders dag med nydelig vær og mange fine opplevelser, og alle 58 deltakere var enige i at det var en «velskapt tur», humrer Trond Gundersen.