Dag 19: Anne Margrete Engedal

Anne Margrete Engedal

Hvorfor ble du Tidgiver:

Jeg ønsket å bidra inn mot et arbeid som kunne gi positiv input tilbake, og tok kontakt med Camilla Rasch som er virksomhetsleder for Posebyen Frivilligsentral for å se om det var noe jeg kunne bidra inn mot.

Hvilke oppgaver er det du utfører som Tidgiver:

Jeg hadde lest at Blå Kors Kristiansand samarbeidet med Jegersberg Gård, og det ble til at jeg jobber i kafeen på Jegersberg Gård hver torsdag. Kafeen er åpen i tidsrommet 12.00-19.00. Jeg stortrives, og har bare møtt fantastiske mennesker. Det har vært mektig å se den utviklingen den enkelte kan få når forholdene legges til rette.

Jeg var også med da Blå Markedet ble arrangert, samt under Helaften, og skal etter hvert også være litt med i Vision Skatepark.

Hva gir det deg tilbake å være Tidgiver:

Det gir svært mye tilbake å være med. Jeg gleder meg til hver eneste torsdag. Det har slått meg mer enn en gang om hvorfor jeg ikke er blitt med som Tidgiver tidligere. Jeg hadde ingen erfaring fra tidligere med å jobbe med mennesker med rusrelaterte utfordringer, men det hele har gått veldig bra. På Jegersberg Gård får den enkelte mye ansvar og det gjør mye i forhold til å kjenne på mestringsfølelsen. Oppfølgingen er god, med tanke på informasjon og kurs.

Din oppfordring til andre:

Etter å ha erfart hvor mye det gir tilbake, skjønner jeg ikke hvorfor flere ikke melder seg som Tidgivere. Det har beriket meg enormt som person. Det å bevege seg utenfor komfortsonen, gjør bare godt. Jeg får så mye mer tilbake enn det jeg gir. Det gjør rett og slett noe med en som menneske.