Bilde av Steffen Hodne foran Blå Kors Vision Aktivitetspark

Steffen Hodne – ny leder for Vision Aktivitetspark

Steffen Hodne brenner for at ungdommen kan ha et godt miljø å være, hvor de kan oppleve mestring og få gode utviklingsmuligheter. Nå har han tatt over som ny virksomhetsleder for Vision Aktivitetspark.

Av Ivar Eidsaa

Det var i desember 2017 at Kristiansand kommune henvendte seg og spurte om Blå Kors Kristiansand kunne påta seg samfunnsansvaret med å videreføre driften av hallen. Etter omfattende oppussing og bygging for nærmere tre millioner kroner, kunne daværende ordfører Harald Furre åpne det som fremstod som en av de flotteste aktivitetsparkene i landet, i september 2018.

Et svært populært tilbud

Vision Aktivitetspark har på denne tiden blitt et svært populært tilbud for ungdom i alle aldre, og gir i dag et tilbud til unge som driver med skating, BMX, parkour, rulleskøyter og sparkesykkel. Et betydelig antall ungdommer er i dag aktive brukere av hallen.

Helt siden Blå Kors Kristiansand tok over har man lagt vekt på å skape trygghet, gode relasjoner og mestringsopplevelser i et inkluderende og rusfritt miljø, med Andreas Widerøe som leder av arbeidet.

Nå har Widerøe begynt i jobben som IT-ansvarlig for Blå Kors i Kristiansand, og ny leder for arbeidet måtte på plass. Mandag denne uken hadde Steffen Hodne sin første arbeidsdag som ny virksomhetsleder.

Allsidig bakgrunn

Hodne kan sine unge 30 år til tross se tilbake på en allsidig bakgrunn.

– Jeg gleder meg til å komme i gang, smiler han.

– Jeg har i mange år drømt om å starte et slikt senter hvor ungdommen kan oppleve mestring. Da Andreas gikk over i ny stilling og det ble søkt etter en erstatter, var ikke valget om å søke vanskelig, forteller Hodne.

Han har selv vært en aktiv bruker av hallen, det i en tid hvor Mike Troxel og Tim Vik, var henholdsvis initiativtaker til og fungerende daglig leder hallen.

Barnesoldater

Steffen Hodne har en allsidig bakgrunn. Etter endt skolegang på Kvadraturen videregående hvor han tok elektro og dermed ble energimontør på e-verk og i jernbane, valgte han å reise til USA hvor han gikk på DTS`en til Youth with a Mission (Ungdom i oppdrag).

Dette innebar blant annet teamtjeneste, hvor Steffens team reiste til Uganda og Kenya, hvor teamet primært arbeidet med å få tilbakeført barnesoldater tilbake til samfunnet.

For hvordan går man fram for å nå inn til barnesoldater som ble tvunget til grufulle krigshandlinger?

– Det var en periode med mange sterke inntrykk. Men det å se at god oppfølging, gode aktiviteter og samtalegrupper gav resultater, var sterk, forteller han.

Brenner for ungdomsarbeid

– Historiene vil jeg bære med meg for resten av livet. Heldigvis har arbeidet båret frukter. Det går veldig bra med mange av dem. Noen er blitt politisk aktive med en drøm å bidra til forandringer. Andre er blitt pastorer og menighetsledere og atter andre er aktive i sosialt arbeid, forklarer han.

Det gode ungdomsarbeidet har han alltid brent for, og har vært aktiv som frivillig leder på Loftet, ungdomsarbeidet som Misjonskirken i Randesund driver, siden han var 15. Så da han vente hjem, var det naturlig å starte Sagbruget, også det et tilbud til unge voksne i kirkens regi.

Han begynte også som frivillig medarbeider hos Kirkens Ungdomsprosjekt, KUP, og senere som ansatt gikk jobben ut på å jobbe inn mot de tøffe guttene i byen, de som ikke hadde et tilholdssted, og som ofte var å se hengende i Markens utenfor 7Eleven.

– Vi tok guttene med på tur. Vi surfet og fant på mye sprell, ungdommene fikk en ny og annen arena hvor de opplevde mestring, sier han om denne tiden.

Å oppleve mestring

Da Røde Kors ønsket å etablere et tilbud om gatemegling, fikk Steffen Hodne jobben som prosjektleder.

– Det handlet om å gi ungdommen verktøy for å håndtere konflikter, hvor målet var å løse konflikter så tidlig som mulig, før det eskalerer til store gruppemotsetninger.

Nå har et nytt kapittel begynt for Steffen Hodne. Gjennom jobben som virksomhetsleder for Vision Aktivitetspark ønsker han å utvikle Vision som en trygg, kul arena for gutter og jenter fra hele Sørlandet som ikke spiller håndball eller fotball. Ikke et gubbete tilbud, men et tøft sted, med stor aktivitet som treffer målgruppen.

– Vision skal være en arena for ungdom hvor de kan oppleve mestring og få hjelp til å bygge karakter og få selvtillit som de kan ta med seg inn i de livene de lever, sier Steffen Hodne.

Dette er Vision Aktivitetspark

Ligger i hjerte av Sørlandet, på industriområdet i Lund i Kristiansand. Vision Skatepark var den første innendørs skateparken i Kristiansand. Parken startet opp 4. april 2009. Vision skatepark begynte som en mellomstor skatehall på ca. 800 kvadratmeter, men siden det har parken vært under konstant oppussing, den har vært ombygd, ting har blitt flyttet, for å passe alles behov. Nå har Vision Aktivitetspark ett areal på ca. 1.600 kvadratmeter og omfatter også en egen parkourhall, for ungdom i alle aldersgrupper.